Meta'dan yeni çip modeli: Yapay zeka altyapısını tamamlayacak

Meta'dan yeni çip modeli: Yapay zeka altyapısını tamamlayacak
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, yapay zekaya yönelik tasarlanan yeni nesil çiplerinin detaylarını açıkladı.

Meta yeni nesil yapay zeka çipini tanıttı. Meta'dan yapılan açıklamada, en son sürümün, MTIA'nın ilk versiyonu MTIA v1'e göre, performans konusunda önemli iyileştirmeler gösterdiği kaydedildi. Yeni nesil çip ailesinin, Meta'nın mevcut deneyimini artırırken, gelecekteki yapay zeka altyapısını tamamlayacağı vurgulandı.

Açıklamada, yapay zeka modellerinin karmaşıklığının yanı sıra modelleri desteklemek için bilgi işlem gereksinimlerinin artması nedeniyle, bu alana yatırımlarının gelecek yıllarda büyümesinin de beklendiği ifade edildi.

İYİLEŞTİRİLMİŞ PERFORMANS

MTIA'nın yeni neslinin, önceki çözüme göre bilgi işlem ve bellek bant genişliğini iki katından fazla artırdığı, yüksek kalitede öneri modellerini kullanıcılara verimli şekilde sunmak için tasarlandığı belirtildi.

YENİ MODELLER REVAÇTA

Giderek rekabetin arttığı yapay zeka çip pazarında, Nvidia, Intel, Alphabet gibi şirketler ardı ardına yeni ürünlerini tanıtıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.