Meteoroloji uyardı! 1 hafta boyunca Türkiye’yi dört bir yandan saracak

Meteoroloji uyardı! 1 hafta boyunca Türkiye’yi dört bir yandan saracak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son verilerini paylaştı! Bu kez uyarı tüm ülkeye, bir hafta boyunca Türkiye’yi dört bir yandan saracak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Türkiye'nin büyük bir bölümü parçalı bulutlu olacak. Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney bölgeleri, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri, Ankara'nın kuzey ve doğu tarafları, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Çankırı ve Karabük çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Hakkari, Van'ın güney ve doğu bölgeleri, Şırnak'ın doğusu ile Muş ve Bitlis'in kuzey ve doğu kesimlerinde ise yağışların yer yer şiddetli olacağı öngörülüyor. 

TOZ TAŞINIMI UYARISI 

Güney Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı yaşanacak. Bu durum, görüş mesafesinin kısalmasına, hava kalitesinin düşmesine ve ulaşımda aksamalara neden olabilir. Hava sıcaklıklarının büyük bir değişiklik göstermeyeceği, ancak iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarlar genel olarak kuzey yönlerden esecek, ancak güney kesimlerde batı yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette olacak. Yağış anlarında ise rüzgarın yer yer şiddetlenmesi bekleniyor. 

ANİ SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT 

21 Mayıs 2024 Salı günü öğleden sonra başlayacak olan yoğun yağışların, Hakkari ve Van'ın güneydoğu bölgeleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Muş ve Bitlis'in kuzey ve doğu bölgelerinde de şiddetli yağışlar meydana gelecek. Bu durum; ani sel, su baskınları, yıldırım düşmesi, ulaşım sorunları ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına neden olabilir. 

'ÇÖL TOZU 1 HAFTA BOYUNCA ÜLKEMİZDE ETKİLİ OLACAK'

Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, çöl tozunun bir hafta boyunca etkili olacağını belirtti. Bu yıl kısa aralıklarla birçok kez Türkiye'de çöl tozunun görüldüğünü ifade eden Özdemir, çöl tozu nedeniyle birçok bölgede havanın renginin değiştiğini vurguladı. Kuzey Afrika üzerinden gelen yeni bir çöl tozu uyarısında bulunan Özdemir, "Çöl tozu, alçak basıncın etkisiyle İtalya'nın kuzeyine kadar çıktı ve Yunanistan üzerinden Türkiye'nin batı kıyılarından bugünden itibaren giriş yaptı. Çöl tozu 1 hafta boyunca ülkemizde etkili olacak." şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.