Meteoroloji uzmanından kritik uyarı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Meteoroloji uzmanından kritik uyarı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak
Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, gelecek hafta yurdun doğu kesimlerinde yağışların devam edeceğini, batı kesimlerinde ise sıcaklıkların artacağını kaydetti. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yarından itibaren yağış beklenmediğini belirten Macit, salı gününden itibaren ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceğini ifade etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, gelecek hafta yağışların azalacağını ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildirdi.

Yarından (9 Haziran) itibaren yağışların azalacağını belirten Macit, "Önümüzdeki hafta boyunca yurdun doğu kesimlerinde yağış var, batı kesimlerinde yağış yok. Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in doğusunda yağış bekliyoruz, diğer yerlerde beklemiyoruz." diye konuştu.

SICAKLIKLAR NORMALLERİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmede bulunan Macit, "Sıcaklıklar salı gününe kadar mevsim normalleri civarında, salıdan itibaren mevsim normallerinin 2 ile 5 derece üzerinde seyredecek." ifadesini kullandı.

'TEDBİRLİ OLUN' UYARISI

Ankara, İstanbul ve İzmir'de pazar gününden (yarın) itibaren yağış beklenmediğini belirten Macit, bu şehirlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını kaydetti. Özellikle İstanbul'da sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.