Meteoroloji'den 29 ile sarı kodlu uyarı: İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve sağanak bekleniyor!

Meteoroloji'den 29 ile sarı kodlu uyarı: İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve sağanak bekleniyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Mayıs Cumartesi günü için ülke genelinde sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. Uyarı kapsamında İstanbul da dahil 29 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Mayıs Cumartesi günü için son hava durumu raporunu yayımladı ve İstanbul da dahil olmak üzere 29 ile sarı kodlu uyarı yaptı. Ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da kuvvetli rüzgar öngörülüyor.

BEKLENEN YAĞIŞ VE HAVA DURUMU

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava ile Şırnak hariç tüm yurtta aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Yağışlar; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ile Aydın, Denizli, Manisa, Kütahya ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.
Doğu bölgelerinde toz taşınımı görülecek.

SICAKLIKTA AZALMA

Batı, iç ve kuzey bölgelerde 4 ila 6 derece sıcaklık düşüşü bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, diğer bölgelerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar bekleniyor.
Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güneyli yönlerden kısa süreli fırtına şeklinde (70-100 km/saat) rüzgar bekleniyor.

UYARILAR

Kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması önerildi.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması istendi.

Doğu bölgelerinde beklenen toz taşınımı nedeniyle de olası sağlık sorunları ve görüş mesafesindeki azalmaya karşı tedbirli olunması önerildi.

Sarı Kodlu Uyarı Yapılan İller: Adana, Antalya, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Niğde, Ordu, Rize, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Karaman, Yalova.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.