Meteoroloji'den 6 ile kuvvetli sağanak ve sel uyarısı

Meteoroloji'den 6 ile kuvvetli sağanak ve sel uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'de 6 il için kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ağustos Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yapılan son tahminlere göre ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklenirken ülke genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Ankara ve İstanbul'da akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

SEL UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.