Meteorolojiden sağanak uyarısı! O illere yaz gelmeyecek

Meteorolojiden sağanak uyarısı! O illere yaz gelmeyecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Mayıs tarihli hava durumu raporunu yayınladı. Raporda iller tek tek sıralanarak sağanak uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Mayıs tarihli hava durumu raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre,birçok il için yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

YURT GENELİNDE SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde sağanak yağış uyarısında bulundu. Açıklamaya göre, Türkiye'nin büyük bir kısmında parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Trakya kesimi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar mevki, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars ve Hakkari çevreleri ile Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor.

HAVA SICAKLIKLARI VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde ise normallerin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiğini ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

YAĞIŞLAR İÇİN TEDBİRLİ OLUN

Meteoroloji'nin uyarıları doğrultusunda, özellikle Çorum, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Yozgat çevrelerinde yaşayanların gök gürültülü sağanak yağışlara karşı hazırlıklı olmaları önem taşıyor. Bu bölgelerde su baskınları ve ani sel riskine karşı tedbir alınması gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.