Meteoroloji'den turuncu ve sarı kodlu uyarı: 7 ilde kuvvetli yağış etkili olacak

Meteoroloji'den turuncu ve sarı kodlu uyarı: 7 ilde kuvvetli yağış etkili olacak
AFAD, yurt genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle 7 il için sağanak ve su baskını uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yaptığı uyarıda, 2 il için turuncu, 5 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı bulunduğunu bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle 7 il için sağanak yağış ve su baskını riskine karşı uyarıda bulundu. Bartın ve Zonguldak için turuncu kodla yapılan uyarıda, özellikle bu iki ilde vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Zonguldak’ta ise okulların tatil edildiği duyuruldu. Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon illeri için ise sarı kodla kuvvetli yağış uyarısı verildi.

METEOROLOJİ’DEN GENEL UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu ile Eskişehir'in kuzey bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Karadeniz kıyılarında, Sakarya ve Bolu çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışların meydana gelebileceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.