Metin Lokumcu davası karara bağlandı

Metin Lokumcu davası karara bağlandı
Artvin'in Hopa ilçesinde, 2011'de Metin Lokumcu'nun ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan 13 polis beraat etti.

Artvin'in Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011'de düzenlenen AK Parti mitingi öncesi ve sonrasında meydana gelen olaylarda emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne neden oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 13 polis beraat etti. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına Lokumcu'nun ailesi ve avukatları katıldı.

SANIKLARIN BERAATİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme, sanık polislerin Lokumcu'ya fiziki darp ve müdahale etmediğini, toplumsal olaylara müdahaledeki orantılılık ilkesine uyulduğunu belirtti. Ayrıca, Lokumcu'nun ölümünde illiyet bağı bulunmadığını ve insan bedeninin kimyasallara verdiği tepkilerin farklılık gösterebileceğini ifade etti. Bu nedenle, sanıkların "taksirle ölüme neden olma" suçundan beraatine karar verildi.

Duruşmanın ardından Lokumcu'nun avukatları ve yakınları, kararı alkışlar ve sloganlarla protesto etti. CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı ve DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun da duruşmayı takip etti.

İHD ve TİHV'den Metin Lokumcu Davası için ortak çağrı | Agos

Olayda, AK Parti konvoyuna taşlı saldırı düzenlenmiş ve güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açmıştı. Taşlı saldırıda bir polis memuru yaralanmış, olay sırasında rahatsızlanan Lokumcu hastaneye kaldırılmış ancak hayatını kaybetmişti. Trabzon ve İstanbul adli tıp kurumlarının raporlarına göre, Lokumcu'nun vücudunda toksik maddeler bulunmadığı ve ölümün mevcut kalp damar hastalığının aktifleşmesinden kaynaklandığı belirtilmişti.

Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile polisler hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan dava açılmıştı. Güvenlik gerekçesiyle Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan dava, bu mahkemenin görevsizlik kararı üzerine Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.