MetroPOLL araştırmadan çarpıcı anket: AK Parti'nin oylarında Yeniden Refah ve CHP etkisi!

MetroPOLL araştırmadan çarpıcı anket: AK Parti'nin oylarında Yeniden Refah ve CHP etkisi!
31 Mart yerel seçimlerinden yenilgiyle çıkan AK Parti'de 6.4 milyon oy kaybı yaşanırken bu oyların 2.3 milyonu diğer partilere kaydı. Bu kapsamda MetroPOLL araştırma, seçimin nabzına dair çarpıcı bir anket yayımladı.

31 Mart yerel seçimlerinden yenilgiyle çıkan AK Parti'de eriyen oyların nereye gittiği ile ilgili çarpıcı bir anket yayımlandı. MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar, "Türkiye'nin Nabzı Nisan 2024" anketini kamuoyuyla paylaştı.

1 MİLYON OY YENİDEN REFAH'A

14 Mayıs 2023 milletvekili seçimlerinde AK Parti'ye oy verdiğini belirten 18,6 milyon seçmenden 12.2 milyonu tekrar AK Parti'ye giderken, iktidar partisinin 1  milyon civarındaki oyu Yeniden Refah Partisi'ne yöneldi.  KARAR'ın haberine göre Yeniden Refah Partisi, benzer tabana sahip olduğu AK Parti'den aldığı oy sayısıyla dikkat çekiyor.

CHP, AK PARTİ'DEN OY ALDI

14 Mayıs seçimlerinde oyunu AK Parti'ye veren seçmenden 1.3 milyonunun CHP'ye oy verdiğini belirtmesi sürpriz bir sonuç olarak göze çarpıyor. Ankete göre MHP'ye oy verdiğini belirtenlerin sayısı ise 450 bin oldu.
Bcf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.