MGK toplantısından önemli açıklama: İsrail'in hukuk tanımazlığı, denizler sorunu ve terörle mücadele

MGK toplantısından önemli açıklama: İsrail'in hukuk tanımazlığı, denizler sorunu ve terörle mücadele
MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirdiği toplantının ardından, İsrail'in Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ni istenmeyen kişi ilan ederek ülkeye girişini yasaklamasını kınadı. Toplantıda terörle mücadele ve denizler sorunu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin istenmeyen kişi ilan edilerek ülkeye girişinin yasaklanması kınandı. Bu durum, İsrail'in uluslararası hukuka aykırı davranışlarının bir örneği olarak değerlendirildi.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI OPERASYONLARIN KARARLILIĞI

Bildiride, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. Ülkenin milli birlik ve beraberliğine yönelik tehditlere karşı yapılan bu operasyonların, yurt içinde ve dışında azimle gerçekleştirildiği vurgulandı.

Suriye topraklarında faaliyet gösteren terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesine yönelik çabaların devam edeceği ifade edildi. Ayrıca, Türkiye'nin milli güvenliğine zarar verebilecek her türlü plana müsaade edilmeyeceği konusunda bir uyarı yapıldı.

IRAK İLE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Bildiride, komşu Irak ile birlikte terör örgütleriyle mücadelede işbirliğinin güçlendirileceği kaydedildi. Türkiye'nin, kardeş Irak halkının güvenliği ve refahı için atfettiği önemin altı çizildi.

Filistin halkının maruz kaldığı soykırımın durdurulması gerektiği belirtilerek, uluslararası toplumun da bu konuda daha fazla çaba göstermesi gerektiği vurgulandı. Bildiride, İsrail'in saldırılarının Orta Doğu'ya yayılmasını önlemek amacıyla, BM Güvenlik Konseyi gibi uluslararası aktörlere acil harekete geçme çağrısında bulunuldu.

TÜRKİYE'NİN TAVRI

Bildirinin sonunda, Türkiye'nin, Akdeniz ve Ege Denizi'nde kalıcı bir istikrar sağlamak amacıyla işbirliğine açık olduğu, ancak bu samimi yaklaşımların suistimal edilmesine izin verilmeyeceği vurgulandı. Akılcı ve mantıklı hareket etmenin önemine dikkat çekildi. Bu bağlamda, Türkiye'nin, hem milleti hem de devleti ile birlikte kardeş Lübnan halkının yanında olacağı ifade edildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.