Milli Eğitim Bakanı Tekin duyurdu: Öğretmen atamaları yanlışlıkla açıldı

Milli Eğitim Bakanı Tekin duyurdu: Öğretmen atamaları yanlışlıkla açıldı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama sonuçlarının hata sonucu erken erişime açıldığını duyurdu. Olayın sorumlusu olan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışanı hakkında soruşturma başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayınında, öğretmen atama sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, sonuçların Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndaki bir görevli tarafından açıldığını belirtti. Bu olayın ardından sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden Tekin, sürecin detaylarını paylaştı.

"BİR TUŞLA E-DEVLET'E DÜŞTÜ"

Bakan Tekin, "Sınav sonuçlarının açılıp kapanma meselesi, e-Devlet entegrasyonu yapan arkadaşlarımızın sistem üzerinden işlem yapmasıyla oldu. Danıştay kararını beklediğimizi sürekli dile getiriyorduk. Fakat bir çalışan verileri yanlışlıkla e-Devlet'e açtı" diyerek olayın teknik bir hatadan kaynaklandığını söyledi.

DANIŞTAY KARARI BEKLENİYORDU

Tekin, atamaların mülakatların ağırlığına göre yapılacağını, bu konuda Danıştay'ın kararını beklediklerini hatırlattı ve bu hata nedeniyle sürecin aksadığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.