Milyonlarca vatandaşın beklediği haber geldi! Schengen vizesi başvuruları kolaylaşıyor

Milyonlarca vatandaşın beklediği haber geldi! Schengen vizesi başvuruları kolaylaşıyor
AB, Türkiye için Schengen vizesi prosedürlerini basitleştirme kararı aldı. Vize reddi probleminin çözümüne yönelik adımlar atılacağı ve vize prosedürlerinin basitleştirilmesi yönünde çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi.

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alma sürecinde yaşadığı zorluklar AB gündemine oturdu. Son bir yılda vize başvurularında yaşanan artışa rağmen, vize reddi oranlarında değişiklik olmadığı belirtiliyor. Ancak AB yetkilileri, vize reddi probleminin çözümü için adımlar atmaya karar verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın girişimleri sonucu AB yetkilileri ile yapılan görüşmeler, vize prosedürlerinin basitleştirilmesi ve başvuru süresinin kısaltılması yönünde önemli adımların atılmasını hızlandırdı. Üst düzey AB kaynakları, Brüksel'de vize prosedürlerinin basitleştirilmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti.

TIR VE KAMYON ŞOFÖRLERİ DE VİZE ALAMIYOR

Bazı büyükelçilikler, vize başvurularına daha hızlı yanıt verebilmek adına personel sayısını artırdı. Ancak TIR ve kamyon şoförleri için vize alma sürecinde yaşanan sorunlar da gündemdeki yerini koruyor.

TIR ve kamyon şoförlerinin de hızlı ve yeterli bir şekilde vize alamadığına dikkat çekildi. Bu durumun nedeni olarak, Avrupa'ya geçen düzensiz göçmen sayısındaki artış gösterildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.