Modi ve Netanyahu Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendirdi

Modi ve Netanyahu Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendirdi
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi ve terörizmin hiçbir yerde yeri olmadığını vurguladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Orta Doğu'daki son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Görüşme, bölgedeki artan gerilimin yanı sıra İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara odaklandı.

"TERÖRİZMİN DÜNYAMIZDA YERİ YOKTUR"

Modi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Terörizmin dünyamızda yeri yoktur. Bölgesel gerilimin daha da tırmanmasını önlemek ve rehinelerin güvenli bir şekilde serbest bırakılmasını sağlamak hayati öneme sahiptir" dedi. Ayrıca Hindistan'ın, bölgedeki barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesi yönündeki çabaları desteklemeye kararlı olduğunu vurguladı.

HİNDİSTAN'IN BARIŞA YÖNELİK TUTUMU

Hindistan, özellikle son dönemde artan Orta Doğu krizinde, tarafsız bir diplomatik çizgi izlemekte ve bölgedeki barış girişimlerine katkıda bulunmayı amaçlamakta. Modi, bu doğrultuda, Hindistan'ın gerilimi azaltmaya yönelik uluslararası çabalara destek verme taahhüdünde bulunduğunu belirtti.

REHİNELERİN SERBEST BIRAKILMASI

Modi ve Netanyahu arasındaki görüşmenin bir diğer önemli başlığı ise, bölgede rehin tutulan sivillerin güvenli bir şekilde serbest bırakılması oldu. Modi, rehinelerin serbest kalmasının öncelikli bir hedef olması gerektiğini belirtti ve terörizmin dünyada hiçbir yerde kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.