MSB: Kuzey Irak'ta 20 hedef imha edildi

MSB: Kuzey Irak'ta 20 hedef imha edildi
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki bölgelerde düzenlenen hava harekatında 20 terörist hedefin imha edildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen geniş kapsamlı bir hava harekatında, PKK/KCK ve diğer terör örgütlerine ait 20 hedefin imha edildiğini duyurdu. Operasyon, Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde yoğunlaşarak, terör örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak, depo ve çeşitli tesisleri hedef aldı.

"AZEMİ MİKTARDA MÜHİMMAT İLE ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, harekatın Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesi gereğince meşru müdafaa hakkı kapsamında gerçekleştirildiği ve azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülke ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Ayrıca, operasyon sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların zarar görmemesi için tüm önlemlerin alındığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.