MSB'den İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Alınması gereken tedbirleri alıyoruz

MSB'den İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Alınması gereken tedbirleri alıyoruz
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İsrail-İran gerginliği sonrasında bölgedeki gelişmeleri yakından izlediklerini duyurdu. İsrail'in Türkiye sınırına dayanabileceği iddiaların yanıtlayan kaynaklar, “Alınması gereken tedbirleri alıyoruz.” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği kara harekatı ve İran'ın karşılık olarak İsrail’i füzelerle vurmasına ilişkin önemli mesajlar verildi. Bakanlık kaynakları, söz konusu gelişmelerin bölgesel bir savaşa dönüşme ihtimali ile ilgili sorulara yanıt vererek, “Alınması gereken tedbirleri alıyoruz.” açıklamasını yaptı.

TSK’NIN GÜCÜ VE MÜDAHALE HAZIRLIĞI

İsrail’in uluslararası güvenliği tehdit etmeyi sürdürdüğünü vurgulayan kaynaklar, “Gelinen durum; İsrail saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmayacağı, bölge geneline yayılacağı endişemizin ne kadar haklı olduğunu göstermiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir.” ifadesinde bulundu.

TÜRK VATANDAŞLARININ TAHLİYESİ İÇİN HAZIRLIK

Ayrıca, Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Bakanlık, “Hali hazırda Lübnan’da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir. Tahliyenin başlaması durumunda gerekli bilgilendirme devletimizin ilgili kurumları tarafından yapılacaktır.” şeklinde açıklama yaptı.

F-16 VE EUROFIGHTER UÇAKLARI İÇİN SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Bakanlık kaynakları, F-16 ve Eurofighter uçaklarının tedarik süreci hakkında da bilgi verdi. Kaynaklar, sürecin planlandığı gibi ilerlediğini ve olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

RAMSTEIN FLAG-2024 TATBİKATINA KATILIM İPTALİ

Bakanlık, Yunanistan'da gerçekleştirilen Ramstein Flag-2024 Tatbikatı’na Türkiye’nin katılmamasına ilişkin de bilgi verdi. “30 Eylül -11 Ekim 2024 tarihleri arasında Yunanistan'da 13 NATO üyesi ülkenin katılımıyla Ramstein Flag-2024 Tatbikatı icra edilmektedir. Yunanistan'ın hazırladığı tatbikat planlama dokümanında FIR hattını kendi hükümranlık alanı şeklinde gösterip uçuş planı talep etmesi üzerine gerekli girişimlerde bulunulmuş, NATO makamlarınca olumlu yaklaşım sergilenmesine rağmen ev sahibi Yunanistan'ın tutumunda ısrar etmesi nedeniyle tatbikata katılım sağlanmamıştır.” ifadeleri kullanıldı.

HAVACILIK GÖSTERİLERİNE DEVAM

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK’ün Adana’daki TEKNOFEST’teki gösteri uçuşlarıyla ilgili ise, “Tasarruf tedbirleri kapsamında Hava Kuvvetlerimiz tarafından icra edilecek yurt içi hava gösterileri iptal edilmiştir. Ancak, gençlerimizin havacılık sevgisini artırmak ve TSK personelinin kabiliyetlerini göstermek amacıyla Adana'da gerçekleştirilen hava gösterileri yapılmıştır.” açıklaması yapıldı.

TERÖRLE MÜCADELEDE SON DURUM

Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadeledeki son gelişmeleri de aktardı. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda son bir haftada 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 2 bin 107 olduğunu vurguladı.

YUNANİSTAN’LA İLİŞKİLER GÜÇLENİYOR

Aktürk, Türkiye ile Yunanistan arasında “Güven Artırıcı Önlemler 2024 Yılı Uygulama Planı” çerçevesinde, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığından bir heyetin 10-11 Ekim’de Türkiye’yi ziyaret edeceğini de duyurdu. Türkiye'nin NATO ve Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliği için önemli katkılarda bulunmaya devam edeceğini belirtti.

ATEŞ SERBEST-2024 FAALİYETİ

Aktürk, çeşitli tatbikatların yürütüldüğünü de ifade ederek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ateş gücünü göstermek ve kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmek maksadıyla 8-11 Ekim arasında Polatlı’da Ateş Serbest-2024 Faaliyeti gerçekleştirilecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.