Münevver Karabulut cinayetinde sır perdesi aralanacak: Cem Garipoğlu'nun mezarı açılıyor

Münevver Karabulut cinayetinde sır perdesi aralanacak: Cem Garipoğlu'nun mezarı açılıyor
Münevver Karabulut’u 2009 yılında vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun mezarı, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla açılıyor. Garipoğlu'nun mezarı, DNA tespiti için bugün saat 11.00'de açılmaya başlandı.

Yaklaşık 15 yıl önce Münevver Karabulut’u öldürenCem Garipoğlu'nun İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'ndaki mezarının açılması için hazırlıklar sabah saatlerinde başladı. Polis ekipleri, mezarlık çevresine demir bariyerler kurarak geniş güvenlik önlemleri aldı.

Görevliler, olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı mezarlıkta hazır bulunuyor. Bu işlem, Karabulut ailesinin talebi üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanmıştı. Soru işaretleriyle dolu bu cinayet, yeni bulgularla aydınlatılmaya çalışılacak.

DNA TESTİ İÇİN KAPSAMLI İŞLEMLER

NTV’de yer alan habere göre, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, basına yaptığı açıklamalarda, mezarın açılacağını ve cesedin Adli Tıp Kurumu’na götürülerek DNA testlerinin yapılacağını söyledi. Açıklamasında, “Burada cesede kapsamlı biyolojik ve kimyasal incelemeler yapılacak, DNA örnekleri alınacak.” ifadesini kullanan Epözdemir, bu süreçle birlikte Garipoğlu’nun gerçekten mezarda olup olmadığına dair kuşkuların giderileceğini belirtti.

DİŞ, SAÇ VE KEMİKLERDEN ÖRNEKLER ALINACAK

Cesetten diş, saç ve sırt kemiklerinden alınacak örnekler, kimlik tespiti için kullanılacak. Epözdemir, bu işlemlerin ardından cesedin tekrar mezara konulacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.