Naci Görür’den o fay hattı için kritik uyarı

Naci Görür’den o fay hattı için kritik uyarı
Naci Görür, 6 Şubat’ta Çardak Fayı üzerinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremin, Savrun Fayına stres transferi yapmış olabileceğini belirtti.

Bu stres transferinin Savrun Fayında belirli bir yüklenmeye yol açabileceğini ifade eden Görür, bu durumun yeni depremler için potansiyel bir risk oluşturduğunu ve bölgede dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Naci Görür, 6 Şubat’ta Çardak Fayı üzerinde gerçekleşen 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Savrun Fayının stres transferi ile yüklenmiş olabileceğini düşündüklerini açıkladı. Bu yüklenmenin Savrun Fayında potansiyel bir deprem riski oluşturabileceğini belirten Görür, bölgede dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin artırılması gerektiğini ifade etti.

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde sabah saat 06:31’de meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem, yerin 1.2 km altında gerçekleşti. 6 Şubat’ta en çok etkilenen bölgelerden biri olan bu bölgede yaşanan deprem, halk arasında korkuya neden oldu.

Türkiye Cumhuriyeti tarihine “asrın felaketi” olarak geçen 6 Şubat depremlerinde 50 bin 783 kişi hayatını kaybederken, 107 bin 204 kişi de yaralandı. Büyük depremin etkileri hala hafızalarda tazeyken, sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem paniğe yol açtı.

NACİ GÖRÜR’DEN SOSYAL MEDYADA AÇIKLAMA

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Göksun ilçesinde yaşanan depremin detaylarını paylaştı. Merkez üssü Göksun-Acıelma olan 4,3 büyüklüğündeki depremin sığ bir deprem olduğunu belirten Görür, depremin Savrun Fayının Göksun yakınlarında Çardak Fayı ile kesişme bölgesinde gerçekleştiğini söyledi.

Naci Görür, 6 Şubat’ta Çardak Fayı üzerinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremi hatırlatarak, bu depremin Savrun Fayına stres transferi ile belirli bir oranda yüklenmeye yol açmış olabileceğini düşündüklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.