Narin Güran'ı arama çalışmaları asılsız ihbarlarla kesildi

Narin Güran'ı arama çalışmaları asılsız ihbarlarla kesildi
Diyarbakır'da 19 gün kayıp kalan Narin Güran'ın arama çalışmalarının asılsız ihbarlar ve yanlış ifadelerle sekteye uğratıldığı belirtildi.

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında, kaybolduğu gün arama çalışmalarının "asılsız ihbarlar ve yanlış ifadelerle sekteye uğratıldığı" belirtilmişti. Sulh ceza hakimliğinin tutuklama gerekçesinde bu durum kayıtlara geçti.

R.A'NIN İFADESİ VE TUTUKLANMA SÜRECİ

Soruşturma kapsamında, Narin Güran'ın tutuklu amcasının işçisi olan 15 yaşındaki suça sürüklenen çocuk R.A, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra savcılığın talebi üzerine yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı. R.A'nın ifadesinde, olay günü çeşitli saatlerde Salim Güran'ın yanlarında bulunduğunu, ancak saatlerle ilgili çelişkili bilgiler verdiği ortaya çıktı. Ayrıca, telefon görüşmelerindeki çelişkiler de tutuklamaya etki eden nedenler arasında yer aldı.

İFADEDEKİ ÇELİŞKİLER VE İDDİALAR

R.A, savcılıktaki ifadesinde, Salim Güran'ın saat 14.00'ten sonra sürekli yanında olduğunu ve tarladan ayrılmadığını savundu. Ancak, Salim Güran'ın beyanları ile R.A'nın ifadesi arasında çelişkiler bulunuyor. R.A'nın cep telefonlarında yapılan imaj çalışmasında, Salim Güran ile yapılan mesajlaşmalarda çelişkili ifadeler bulundu. R.A, bu konuda herhangi bir hatırlatma yapamadı.

TUTUKLAMA KARARI VE GEREKÇELER

Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği, R.A'nın tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik kararında, R.A'nın ifadesindeki çelişkiler, telefon görüşmeleri ve arama çalışmalarındaki engellemeler dikkate alındı. Ayrıca, şüphelinin kaçma ihtimalinin yüksek olduğu ve adli kontrolün yetersiz kalacağı belirtilerek, tutuklama tedbirinin ölçülü olduğuna karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.