NOW TV ve Tele 1'e ceza

NOW TV ve Tele 1'e ceza
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), NOW TV'ye idari para cezası ve idari yaptırım, Tele 1'e idari para cezası verilmesine karar verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK),  NOW TV ve Tele 1'e ceza verdi.

RTÜK, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın cep telefonu yazışmalarını kayda alarak haberleştiren NOW TV'ye idari para cezası ve idari yaptırım, "Türkiye'nin Gündemi" isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu'nun bazı siyasetçiler ve kişileri hedef alan açıklamaları nedeniyle de Tele 1'e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

NOW TV'YE İDARİ YAPTIRIM

Kurul, bu kapsamda NOW TV'ye "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "kişisel verilen ifşası" nedeniyle idari para cezasına hükmetti.  Kanala, Adalet Bakan Yardımcısı Can'ın da özel mesajlaşmalarını gizlice kayda alıp yayınladığı gerekçesiyle idari yaptırım uygulandı.

TELE 1'E PARA CEZASI

RTÜK, Tele 1'deki "Türkiye'nin Gündemi" isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu'nun, bazı siyasetçileri ve kişileri hedef alan açıklamalarını da inceledi. Serdaroğlu'nun sözlerinin eleştiri sınırlarını aştığını değerlendiren RTÜK, kanala idari para cezası yaptırımı uygulanmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.