Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nde 3 madde kabul edildi: Ödül ve disiplin sistemi getirildi

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nde 3 madde kabul edildi: Ödül ve disiplin sistemi getirildi
TBMM Genel Kurulu’nda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne ilişkin 3 madde daha kabul edildi. Yeni düzenlemelerle öğretmen ve yöneticilere ödüller verilecek ve disiplin hükümleri uygulanacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nde yer alan 3 madde kabul edildi. Bu maddeler, öğretmen ve yöneticilerin ödüllendirilmesi ve disiplin hükümlerinin uygulanmasını öngörüyor. Buna göre, öğretmen ve yöneticilere Devlet Memurları Kanunu kapsamında başarı ve üstün başarı belgeleri verilebilecek.

DİSİPLİN CEZALARI VE YÖNETMELİKLER

Kabul edilen düzenlemelere göre, öğretmen ve yöneticilere Devlet Memurları Kanunu’nun disiplin hükümleri uygulanacak. Öğrencilere ve eğitim süreçlerine dair ses veya görüntüleri yetkisiz olarak paylaşan, özel ders veren veya bu konuda yönlendirme yapan, eğitim sürecinde taraflı davranan ve onaylı öğretim programına aykırı hareket eden öğretmenlere kınama veya aylıktan kesme cezası verilebilecek.

'ÖĞRETMENLİKTEN İHRAÇ' SUÇLARI

Öğretmenlik statüsüne sahip olanların, Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen ciddi suçlardan mahkum olmaları durumunda görevleri son bulacak. Bu suçlar arasında uyuşturucu madde imal ve ticareti, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ve fuhuş bulunuyor.

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ

Teklif üzerine söz alan Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Milli Eğitim Akademisi kurulmasıyla birlikte nitelikli eğitim için nitelikli öğretmen anlayışının benimsenmesini desteklerken, ücretli öğretmenlik uygulamasının devam edip etmeyeceğini sordu. MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya ise teklifin öğretmen haklarını güçlendirdiğini belirterek, yasanın eksiklerinin olabileceğini ancak önemli bir açık kapatacağını ifade etti.

OKUL TEMİZLİK VE GÜVENLİK SORUNLARI

DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu, okullarda temizlik ve güvenlik sorunlarının yaşandığını vurguladı. AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul temizlik hizmetlerinin sağlandığını ve temizlik personelinin artırılmasına yönelik adımlar atıldığını açıkladı. Maviş ayrıca, Bakanlığın çocukların güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler aldığını belirtti.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK UYGULAMASI

Maviş, öğrencilere yönelik ücretsiz yemek uygulamalarını ve taşımalı eğitimde sağlanan destekleri de aktardı. Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik birçok düzenlemenin yapıldığını belirten Maviş, öğretmenlik meslek kanun teklifinin de bu amaca hizmet ettiğini ifade etti.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nde kabul edilen maddelerin ardından birleşimi 8 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.