Johnson'dan Zelenskiy'e eleştiri: Demokratlara destek vermeyin

Johnson'dan Zelenskiy'e eleştiri: Demokratlara destek vermeyin
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e gönderdiği mektupta, Pennsylvania ziyaretinde yalnızca Demokratlarla görünmesinin yanlış olduğunu belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e mektup göndererek önemli bir uyarıda bulundu. Johnson, Zelenskiy’nin Pennsylvania eyaletine yaptığı ziyarette sadece Demokratlarla bir arada olmasını eleştirdi. Mektubunda, “Bu ziyaret yalnızca Demokratların olduğu bir ortamda gerçekleşti. Bu durum, ABD iç siyasetinde ciddi bir müdahale izlenimi yaratıyor” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ’NİN GÖREVDEN ALINMASI İSTENDİ

Johnson, Ukrayna’nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova’nın derhal görevden alınmasını talep etti. Johnson, “Bu ziyarete hiçbir Cumhuriyetçi davet edilmemesi kabul edilemez” diyerek bu tür ziyaretlerin parti üstü bir konu olan Ukrayna meselesine zarar verdiğini vurguladı.

ZELENSKİY’NİN ZİYARETİ

Zelenskiy, Pennsylvania’da mühimmat üreten bir tesisi ziyaret etti ve bu ziyarette eyaletin Demokrat Valisi Josh Shapiro ile birlikteydi. Johnson, bu tür eylemlerin, yabancı devletlerin Amerikan iç siyasetine müdahale etme izlenimini güçlendirdiğini belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.