Orban: Putin ve Zelenskiy'nin kesinlikle görüşmesi gerek

Orban: Putin ve Zelenskiy'nin kesinlikle görüşmesi gerek
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Putin ile Zelenskiy arasında görüşme yapılmasının "kesinlikle mümkün ve gerekli" olduğunu belirtti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, İtalya'nın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında düzenlenen Ambrosetti Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Orban, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy arasında bir görüşmenin "kesinlikle mümkün ve gerekli" olduğunu ifade etti.

Macaristan Başbakanı Orban, Savunma Konseyi'ni topladı

Orban, Batı kamuoyunda genellikle "önce barış planı, sonra müzakereler, en son ateşkes" şeklinde bir anlayış olduğunu savunarak, bu yaklaşımın yanlış olduğunu belirtti. Kendisine göre, "önce ateşkes, sonra diyalog ve en son barış planı" şeklinde bir sürecin işleyişinin daha etkili olacağını vurguladı.

"İLK ADIM BARIŞ DEĞİL, ATEŞKES"

Ukrayna ve Rusya arasında her iki tarafın kabul edebileceği bir barış planının ortaya konmasının zor olduğunu dile getiren Orban, ilk adımın barış değil, ateşkes olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Avrupa Birliği'nin barış yerine savaş yanlısı bir dil kullandığını eleştirerek, AB'nin bu yaklaşımının iyi olmadığını düşündüğünü ifade etti. Orban, ayrıca ABD seçimlerinde Donald Trump’ın bir sonraki başkan olmasını umduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.