Otobüs bileti fiyatlarında üst sınır uygulaması

Otobüs bileti fiyatlarında üst sınır uygulaması
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala otobüs bilet fiyatları merak konusu oldu. Otobüs fiyatlarına ilgi gösterilirken fiyatlar zamlanmaya başladı. Konu ile ilgili Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, açıklama yaptı.

Kurban Bayramı öncesinde seyahat planı yapan vatandaşlar için otobüs bileti fiyatları büyük bir merak konusu haline geldi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, bilet fiyatlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Şu anda otobüs biletlerinin kampanyalı fiyatlarla satıldığını belirten Yıldırım, bayram yoğunluğunun artmasıyla birlikte fiyatların yükselebileceğini vurguladı. Ancak, otobüs bileti fiyatlarının dört ayda bir belirlendiğini ve bu nedenle zamların belirlenen üst sınır dahilinde yapılabileceğini ifade etti.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ VE ARTAN SEYAHAT TALEBİ

Bu yıl Kurban Bayramı tatili, okulların kapanacağı hafta olan 15-19 Haziran tarihlerine denk gelecek. Bayram öncesinde otobüs firmaları hazırlıklarını hızlandırdı. Sektör temsilcileri, bayram tatili nedeniyle artan yoğunluğa dikkat çekerek, otobüs biletlerinin şimdiden tükenmeye başladığını belirtti.

Mustafa Yıldırım, artan seyahat taleplerine yanıt verebilmek amacıyla 12-25 Haziran döneminde ek seferler düzenlemeyi planladıklarını açıklayarak "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılması planlanan düzenlemeyle turizm belgeli araçlar da yolcu taşımacılığında kullanılacak. Ek seferler düzenlemek için Bakanlıkça izin verilmesini bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

OTOBÜS BİLETİ FİYATLARINDA ÜST SINIR UYGULAMASI

Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarının dört aylık periyotlarla belirlendiğini ve şu anda fiyatlarda bir miktar indirim olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Firmalar, yoğunluk arttıkça biletleri tavan fiyattan satışa sunabilir ama belirlenen fiyat sınırının üzerinde satış yapamaz. Araç kullanacak sürücüler yorgun, uykusuz ve bakımsız araçlarla yola çıkmamalı. Seyahat edecek vatandaşlar da emniyet kemeri takma konusuna özen göstermeli,"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.