Papa Franciscus'dan İsrail açıklaması: Orantısız savunma ahlaka aykırıdır

Papa Franciscus'dan İsrail açıklaması: Orantısız savunma ahlaka aykırıdır
Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, İsrail'in Lübnan'daki bombardımanlarını eleştirerek, orantısız saldırıların ahlaka aykırı olduğunu vurguladı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Lüksemburg ve Belçika’yı kapsayan dört günlük gezisinin ardından yaptığı açıklamalarda, İsrail'in Lübnan'daki bombardımanlarını eleştirdi. Uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Papa, her orantısız savunmanın "ahlaka aykırı bir eylem" olduğunu belirtti.

"SAVAŞ BİLE BELİRLİ BİR AHLAKA SAHİP OLMALI"

Papa, her gün Gazze'deki Katolik cemaatiyle görüştüğünü ve orada yaşayanların kendisine zulmü anlattığını ifade etti. Gazze'deki duruma duyduğu endişeyi dile getiren Papa, savaşın bile belirli bir ahlaka sahip olması gerektiğinin altını çizdi.

"İSTİSMARCILARI CEZALANDIRMALIYIZ"

Papa Franciscus, Belçika'da Katolik Kilisesi'nde istismara maruz kalan mağdurlarla bir araya geldiğini anımsatarak, istismar olaylarına karşı duyarlılık gösterilmesi gerektiğini söyledi. Papa Franciscus, "İstismara uğrayan insanlara bakmalıyız ve istismarcıları cezalandırmalıyız" diyerek, gerçek utancın bu olayları örtbas etmek olduğunu vurguladı.

KÜRTAJ KONUSUNDA SERT YORUM

Kürtaj konusuna da değinen Papa Franciscus, bu eylemi bir cinayet olarak tanımladı. Papa, "Bir insan öldürülüyor. Buna yardım eden doktorlar, kiralık katildirler" diyerek, bu konunun tartışmaya kapalı olduğunu ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.