Pentagon: İran'ın füze saldırısı, önceki saldırılara göre iki kat daha büyüktü

Pentagon: İran'ın füze saldırısı, önceki saldırılara göre iki kat daha büyüktü
ABD Savunma Bakanlığı, İran'ın bugün İsrail'e yaklaşık 200 balistik füze attığını ve bu saldırının 13 Nisan'daki saldırıya kıyasla büyüklük açısından iki kat daha fazla olduğunu açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, İran’ın bugün gerçekleştirdiği füze saldırısının, 13 Nisan’daki saldırıya kıyasla önemli ölçüde daha büyük olduğunu belirtti. Ryder, saldırının kapsamının daha önceki saldırılara göre daha büyük olduğunu ifade etti.

İRAN 200 BALİSTİK FÜZE ATTI

Ryder, İran’ın İsrail’e yaklaşık 200 balistik füze attığını bildirdi. Bu durumun, daha önce gerçekleştirilen füze saldırılarının büyüklüğü ile karşılaştırıldığında dikkate değer olduğunu vurguladı. Özellikle, 1 Nisan’da İsrail’in Şam’daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısına misilleme olarak değerlendirildi.

ABD'NİN İRAN'A TEPKİ

Pentagon, bölgede bulunan USS Vocal ve USS Cole adlı iki donanma muhribinin İran’ın füzelerine karşı yaklaşık bir düzine füze savunma sistemi ateşlediğini açıkladı. Ryder, İran füzelerinin çoğunun İsrail tarafından engellendiğini ve ilk belirlemelere göre İsrail’de çok az hasar meydana geldiğini aktardı.

ABD'YE HABER VERİLMEDİ

Ryder, İran’ın saldırı öncesi ABD’ye haber verip vermediği konusunda herhangi bir bilgi bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, İran’ın füze saldırısının sonuçlarını hala değerlendirdiklerini belirtti.

“BAŞKA BİR SALDIRI OLMAMASINI UMUYORUZ”

Ryder, bölgedeki ABD güçlerine yönelik henüz herhangi bir saldırı olmadığını da kaydetti. “Kesinlikle başka bir saldırı olmamasını umuyoruz” diyen Ryder, İran’ın doğrudan İsrail’e saldırmak için kullanmaya istekli olduğu kapasitenin açık olduğunu vurguladı. Bu nedenle, İsrail ile bir sonraki adımlar ve savunma konularında yakın istişarelerin devam edeceği belirtildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.