Pentagon, İran'ın füze saldırısına karşılık verme görüşmelerini açıkladı

Pentagon, İran'ın füze saldırısına karşılık verme görüşmelerini açıkladı
ABD Savunma Bakanlığı, İran'ın İsrail'e fırlattığı balistik füzelere karşılık verme konusunda İsrail ile görüşmelerin devam ettiğini duyurdu ve görüşmeler hakkında fazla bilgi veremeyeceklerini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında, İran'ın 1 Ekim'de gerçekleştirdiği füze saldırısına yanıt olarak ABD'nin İsrail ile çok sıkı bir etkileşim içinde olduğunu belirtti. Singh, "Ancak İsrail'in vereceği karşılığın ne olacağı hakkında daha fazla spekülasyon yapmayacağım" dedi.

"DAHA FAZLA AYRINTIYA GİREMEYECEĞİM"

Singh, iki taraf arasındaki görüşmelerin özel olduğunu ifade ederek, "Size söyleyebileceğim şey, daha çok onların (İsrail'in) tepkisinin ne olabileceğini anlamaya çalışıyoruz. Daha fazla ayrıntıya giremeyeceğim" şeklinde konuştu. ABD'nin bu konuda İsrail ile istişarelere devam edeceğini vurgulayan Singh, "İsrail'in hedeflerinin ne olabileceği, vereceği karşılığın nasıl görünebileceği konusunda temaslar sürüyor" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ÜLKE VEYA GRUPLA ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ"

ABD'nin bölgede çatışmaların yayılmasını istemediğini belirten Singh, "Biz İran dahil hiçbir ülke veya grupla çatışma istemiyoruz" dedi.

FETTAH-1 FÜZELERİ İLK KEZ KULLANILDI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de İran'ın "ulusal güvenliğini" hedef alan İsrail'e füze saldırısı düzenlediğini açıklamıştı. Bu saldırının, İsrail'in Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ı hedef alan saldırılarına karşılık düzenlendiği belirtildi. İran devlet televizyonu, İsrail'e yaklaşık 200 füzenin atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın füze saldırısıyla "büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini" ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.