Pezeşkiyan: Hizbullah, batılı ülkelerin desteklediği rejime karşı tek başına duramaz

Pezeşkiyan: Hizbullah, batılı ülkelerin desteklediği rejime karşı tek başına duramaz
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Lübnan'ın İsrail saldırılarına karşı tek başına mücadele edemeyeceğini vurguladı. İsrail'in devam eden saldırılarında 492 kişi hayatını kaybetti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, CNN'e yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın, Batılı ülkelerin ve özellikle ABD'nin en gelişmiş silahlarla desteklediği İsrail rejimine karşı tek başına duramayacağını belirtti.

"başka bir Gazze olmasına izin vermeyeceğiz"

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere New York'ta bulunan Pezeşkiyan, bölgedeki durumu değerlendirerek, Lübnan’ın "İsrail’in elinde başka bir Gazze olmasına izin vermeyeceğini" ifade etti.

Pezeşkiyan, İsrail’in saldırılarının durdurulmadığı takdirde bölgenin daha geniş bir savaşa sürüklenme riski ile karşı karşıya olduğunu vurguladı.

SALDIRILARDA 492 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 492 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlar arasında 35 çocuk ve 58 kadın bulunduğunu, 1645 kişinin de yaralandığını bildirdi.

GÖÇ DALGASI SÜRÜYOR

Ülkede, güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası sürerken, Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı ise, saldırılar sonucu yerinden edilen vatandaşlar için güneydeki okulların barınma amacıyla açıldığını duyurdu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.