Piknik yaparken buldu! 20 element içeriyor: Satışa çıkardı

Piknik yaparken buldu! 20 element içeriyor: Satışa çıkardı
Diyarbakır’da bir vatandaş piknik yaparken bulduğu taşı satışa çıkarmaya karar verdi. Taş 20 element içeriyor...

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde iki yıl önce arkadaşlarıyla piknik yaparken göktaşı bulan Muhammed Özkan, taşın içerisindeki 20 farklı elementin tespit edilmesinin ardından göktaşını açık artırmaya çıkardı. 

PİKNİK YAPARKEN BULDU 

2022 yılının Nisan ayında Ergani'de arkadaşlarıyla piknik yapan kuaför Muhammed Özkan, boş bir arazide gezerken küçük bir göçük fark etti. Göçüğün içindeki taşı sıcaklığı nedeniyle hemen fark eden Özkan, taşın özel bir yapıya sahip olduğunu düşünerek beze sarıp evine götürdü. 

20 ELEMENT İÇERİYOR 

Özkan, taşın göktaşı olabileceğini tahmin ederek birkaç numuneyi Kocaeli'deki Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi'ne (TÜBİTAK MAM) gönderdi. TÜBİTAK MAM'ın yaptığı analizlerde taşın içerisinde periyodik cetvelde oksijen ile uranyum arasında yer alan yaklaşık 20 element bulunduğu tespit edildi. 

SATIŞA ÇIKARDI 

Taşı bulduğu günü anlaran Özkan şöyle konuştu: "2022 yılının 4'üncü ayında arkadaşlarla birlikte Ergani ilçesine pikniğe gittik. Orada boş arsada arkadaşlarla dolaşırken küçük bir göçük gördük. Merak edip baktığımızda bir sıcaklık hissettik. O sıcaklık taştan geliyordu. Elimizi taşa attığımızda tutamadık. Taşın farklı bir taş olduğunu düşünerek bir bez getirip ona sardık. Daha sonra arabaya götürüp şehre getirdik, göktaşının nasıl bir şey olduğunun araştırmasını yaptık. Göktaşının birkaç numunesini Kocaeli'de Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi'ne gönderdik. Orada elimizdeki taşın göktaşı olduğu ortaya çıktı. Elimizde zaten raporu var. 2 yıl boyunca göktaşını elimizde tuttuk, kimseye söylemedik" 

Göktaşının analiz sonuçlarını aldıktan sonra taşın değerini anlayan Özkan, taşı açık artırma yoluyla satmaya karar verdi. Özkan, "Elimizde yaklaşık 3 kilogram göktaşı bulunmakta. Ne kadar fiyat biçeceğimizi bilmiyoruz. Açık artırmayla veya güzel bir teklif gelirse satabiliriz. Aynı şekilde taşın tekrar analizini de yapabiliriz. Taşı sattıktan sonra güzel bir düğünle evlenip sevdiğim kızı alacağım" dedi.  

Ergani'de bir vatandaş, yaklaşık 9 ay önce Türkiye'nin doğu ve güneydoğu illeri semalarında görülen meteor kayması sonrası köylerine düştüğünü iddia ettiği 500 gram ağırlığındaki bir göktaşını 4 milyon liraya satılığa çıkarmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.