Putin, nükleer güç kullanım hakkını saklı tutuyor

Putin, nükleer güç kullanım hakkını saklı tutuyor
Putin, nükleer güce sahip devletlerin desteğiyle yapılan saldırıları "ortak saldırı" olarak değerlendireceklerini açıkladı. Rus lider, nükleer silah kullanım hakkını saklı tuttuklarını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer gücü olmayan devletlerin, nükleer güce sahip ülkelerin katılımı ve desteğiyle Rusya'ya saldırmasını ortak saldırı olarak değerlendireceklerini açıkladı.

"HAKKIMIZI SAKLI TUTUYORUZ"

Putin, nükleer caydırıcılık konusunda Güvenlik Konseyi üyeleriyle yaptığı toplantıda, "Rusya ve Belarus'a karşı bir saldırı durumunda nükleer silah kullanma hakkımızı saklı tutuyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, konvansiyonel silahlar kullanan düşmanların egemenlikleri için kritik bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

NÜKLEER CAYDIRICILIK VE ASKERİ DOKTRİN

Putin, toplantının gündeminde nükleer caydırıcılık alanında devlet politikasının temellerinin güncellenmesinin bulunduğunu ifade etti. Bu güncellemenin, Rusya'nın nükleer stratejisinin resmi olarak tanımlandığı bir belge olduğunu vurguladı. Nükleer silah kullanımının, ülkenin egemenliğini korumak için başvurulacak "son çare" olduğunu belirtti.

YENİ ASKERİ TEHDİTLER VE STRATEJİK PLANLAMA

Putin, modern askeri durumun dinamik olarak değiştiğini ve yeni askeri tehditlerin ortaya çıktığını kaydetti. Bu durumu göz önünde bulundurarak stratejik planlama belgesinin güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Rus nükleer üçlüsünün, devlet ve vatandaşların güvenliğinin en önemli garantisi olmaya devam ettiğini dile getirdi.

NÜKLEER SİLAH KULLANIMINA GEÇİŞİN KOŞULLARI

Toplantıda, Rusya'nın nükleer silah kullanımına geçişinin koşulları da belirlenmiştir. Putin, havacılık ve uzay saldırı silahlarının büyük çapta kullanılmaya başlanması ve sınırların ihlali konusunda güvenilir bilgi alınması durumunda nükleer silah kullanımının değerlendirileceğini ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.