Putin’den Erdoğan’a taziye mesajı: TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınıyorum

Putin’den Erdoğan’a taziye mesajı: TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınıyorum
BRICS Zirvesi kapsamında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını görüştü. Putin, Türkiye’ye başsağlığı dileklerini iletirken, Erdoğan saldırıda 4 şehit ve 14 yaralı olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. İkili görüşmede, Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret ve ekonomik işbirliği ele alınırken, Türkiye’de TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı da gündeme geldi.

SON DAKİKA HABERİ: TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

"TERÖR SALDIRISINI KINIYORUM"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, TUSAŞ’a yapılan saldırıyı kınadığını belirterek Türkiye’ye taziye dileklerini iletti. Putin’in açıklamalarında şu ifadeler öne çıktı:

"Türkiye’de yaşanan terör saldırısı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz güçlü şekilde ilerliyor. Bugünkü toplantımızın da bu işbirliğini daha ileriye taşıyacağına inanıyorum."

Ankara'da hain terör saldırısı: TUSAŞ'taki patlama anı kamerada! Olay yerinden ilk görüntüler - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

"4 ŞEHİDİMİZ, 14 YARALIMIZ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’in taziye dileklerine teşekkür ederek, TUSAŞ saldırısında 4 şehit ve 14 yaralı olduğunu açıkladı. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başkan, taziye dilekleriniz için teşekkür ediyorum. 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. BRICS zirvesi vesilesiyle yeniden bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum."

Ankara'da TUSAŞ tesislerine saldırı

İKİLİ TİCARİ İLİŞKİLER MASADA

Görüşmede, Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin son durumu da ele alındı. Putin, ticaret hacminin geçen yıl 55 milyar dolara ulaştığını, bu yılın ilk sekiz ayında ise yüzde 6,2’lik bir artış yaşandığını belirtti. Erdoğan ve Putin, ekonomik işbirliğini daha da geliştirme kararlılığıyla toplantıya devam etti.

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.