Rusya, Ukrayna'yı Su-34 savaş uçaklarıyla vurdu

Rusya, Ukrayna'yı Su-34 savaş uçaklarıyla vurdu
Rus ordusu, Ukrayna'nın Donetsk bölgesine Su-34 savaş uçaklarıyla saldırı düzenledi.

Rus birlikleri tarafından Ukrayna'nın Donetsk bölgesine Su-34 savaş uçaklarıyla saldırı gerçekleştirildi. Saldırının ardından Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna birliklerine düzenlediği hava saldırısının görüntülerini paylaştı.

Yeni Proje (5)

UKRAYNA DAHA ÖNCE RUSYA'YA AİT SU -34 TİPİ 3 UÇAK DÜŞÜRMÜŞTÜ

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk, geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Rusya'ya ait Su-34 tipi savaş uçağı düşürdüğünü açıklamıştı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Olechtchouk Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Bugün öğle saatlerinde güney operasyon bölgesinde 3 Rus Su-34 avcı-bombardıman uçağı düşürüldü" açıklamasında bulunmuştu.

SU-34 NEDİR? 

Su-34 Rusya'nın en gelişmiş çift koltuklu  orta menzilli avcı-bombardıman uçağı olarak biliniyor. Moskova, 2014'ten beri hizmette olan bu jeti Suriye ve Ukrayna'daki görevlerde kullandı. 
Su-34'ler, güdümlü füzelerinin olmaması nedeniyle alçak irtifa bombardıman saldırılarında kullanılıyor. Bu da uçakları ağır hava savunmasına karşı açık hale getiriyor. 

Rusya'nın  2022'de Ukrayna'ya işgal başlatmasından bu yana Moskova, Kiev güçleriyle çatışmalarda en az 10 Su-34'ün kaybolduğunu teyit ederken, düşürülen jetlerin gerçek sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.