Rusya'nın yeni hamlesi: O ülkenin enerji krizi derinleşiyor

Rusya'nın yeni hamlesi: O ülkenin enerji krizi derinleşiyor
Rusya'nın Ukrayna elektrik şebekesine yönelik haftalar süren en büyük hava saldırısı, ülkenin enerji altyapısına ciddi zarar verdi.

Ukraynalı yetkililer, Çarşamba günü Rus füzeleri ve insansız hava araçlarının yaklaşık on iki enerji altyapı tesisine saldırdığını, eski Sovyet döneminden kalma üç termik santralde ciddi hasar meydana geldiğini ve birçok bölgede elektrik kesintilerinin yaşandığını belirtti.

Reuters'ın haberine göre, Ukrayna'nın hava kuvvetleri, 55 füzeden 39'unu ve 21 saldırı dronundan 20'sini düşürerek saldırıya karşılık verdi. Ülkenin enerji bakanı, saldırıyı "enerji endüstrisine yönelik bir başka büyük saldırı" olarak nitelendirdi.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Saldırı sonucunda birçok bölgedeki enerji üretim ve iletim tesisleri zarar gördü. Elektrik kesintileri yaşanan dokuz bölgede uygulandı ve yoğun saatlerde bunun genişletilebileceği belirtildi. Rusya'nın Ukrayna'yı cezalandırma amacıyla askeri ve enerji tesislerine yönelik saldırıları devam ediyor, bu da Ukrayna'nın enerji güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.