Sağlık Bakanlığı'ndan yeni karar: Ünlülere tıbbi ürün tanıtım yasağı

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni karar: Ünlülere tıbbi ürün tanıtım yasağı
Sağlık Bakanlığı, tıbbi ürün ve gıda tanıtımlarında yeni düzenlemeye gidiyor. Ünlüler bu tanıtımlarda yer alamayacak, sağlık mensupları ise izin almadan tanıtım faaliyetlerinde bulunamayacak.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), beşerî tıbbi ürünlerin ve özel tıbbi amaçlı gıdaların tanıtımına ilişkin yeni bir düzenleme hazırlıyor. Bu düzenleme kapsamında, ürün tanıtımlarında ünlü isimlerin yer alması yasaklanacak ve sağlık mensupları izin almadan tanıtım faaliyetlerinde bulunamayacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme, tıbbi amaçlı ürünler ve gıdaların tanıtımında yanıltıcı, abartılı veya doğruluğu kanıtlanmamış bilgilerin kullanılmasını engellemeyi hedefliyor. Ürün tanıtımlarında, ürün kullanımını gereksiz teşvik eden ya da beklenmedik riskli durumlara neden olabilecek ifadeler yasaklanacak.

SADECE O MESLEK GRUPLARI YAPABİLECEK

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, taslak düzenlemede hekim, diş hekimi ve eczacılara yapılan tanıtımlar, özel tıbbi amaçlı gıdalarla sınırlı olmak kaydıyla diyetisyenlere de yapılabilecek. 

Bu meslek gruplarına yönelik tanıtımlar, elektronik ortamda da gerçekleştirilebilecek. Ürün tanıtım temsilcileri, bu meslek grupları dışındaki sağlık mensuplarına herhangi bir ürün tanıtımı yapamayacak ve tanıtım materyali veremeyecek.

SAĞLIK MENSUPLARINA İZİN ŞARTI

Yeni düzenlemeye göre, sağlık mensupları izin almadan tanıtım faaliyetlerinde bulunamayacak. Ayrıca, ürün tanıtımlarında ilgi çekici ancak ürünle doğrudan ilgisi olmayan ifade ve görüntüler kullanılmayacak. Ünlü isimler, bu tanıtımlarda yer almayacak.

Sağlık Bakanlığı'nın bu yeni düzenlemesi, tıbbi ürünlerin ve gıdaların tanıtımında daha güvenilir ve doğru bilgilendirme yapılmasını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.