Sağlık çalışanlarından 'sessiz yürüyüş'! Gazze protestoları sürüyor

Sağlık çalışanlarından 'sessiz yürüyüş'! Gazze protestoları sürüyor
Isparta'da sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal ve saldırılarını farklı bir eylemle protesto etti. Sessiz yürüyüş, ses getirdi.

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridine yönelik hız kesmeyen saldırılarına tepkiler artarak sürüyor. Son olarak Isparta'da sağlık çalışanları alışılagelmişin dışında bir eyleme imza attı.

SESSİZ YÜRÜYÜŞ

Sağlıkçılar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için 'büyük sessizlik yürüyüşü' düzenledi.

Yeni Proje444

Kaymakkapı Meydanı'ndaki Gazze çadırı önünde toplanan doktor, tıp fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları, ellerinde dövizlerle Mimar Sinan Camisi önüne kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Hüseyin Özgüven, Gazze'deki zulüm ve soykırımın yedi aydır devam ettiğini  vurguladı. Refah'ta da soykırım ve zulüm yaşandığını vurgulayan Özgüven, şu ifadeleri kullandı:

"Çaresiz halk, Gazze'nin yerle bir edilmiş kuzey kesimlerine doğru ilerlemek zorunda kalıyor. Gittikçe zalimliği ve zulmü artan işgalci İsrail'e diyoruz ki 'zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşır', senin de sonun yaklaştı. Geçmişteki tüm zalimler gibi senin de tarihin kara sayfalarında adın geçecek ve lanetle anılacaksın, bugün senin zulmüne susanlar, senin yanında olup yardımcın olanlar da ilerde utancından kaçacak delik arayacak ve yargılanmaktan kurtulamayacak."

Protestonun ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.