Savunma sanayi işçilerine "refah payı" talebi

Savunma sanayi işçilerine "refah payı" talebi
Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan, savunma sanayi işçilerinin ücretlerine "refah payı" ya da "savunma sanayi primi" adı altında ek ücret verilmesi gerektiğini belirtti.

Kızılcahamam'da düzenlenen çalıştayda konuşan Soydan, savunma sanayi işçilerine dair ekonomik zorluklara ve emeklilik dalgasına dikkat çekti. İş gücünün yüzde 35'inin iş yerlerinden ayrıldığını belirtti.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ EKSİKLİĞİ

Soydan, savunma sanayisinde tecrübe aktarımının çok önemli olduğunu ve ayrılan kalifiye işçilerin yerinin doldurulmasının zor olduğunu ifade etti. Özellikle askeri fabrikalar ve tersanelerde bu sürecin kritik bir önem taşıdığına vurgu yaptı.

SAVUNMA SANAYİSİNDE VERGİ ADALETSİZLİĞİ

Soydan, işçilerin vergi dilimiyle ilgili sorunlarına değinerek, adil bir vergi sistemi talep etti. Kazanılan maaşların brüt üzerinden vergilendirilmesinin haksızlık olduğunu belirtti.

EK ÜCRET VE İŞÇİ ALIMI TALEBİ

Soydan, milli savunma sanayisinde çalışan işçilere refah payı veya savunma sanayi primi verilmesi gerektiğini talep ederken, acilen işçi alımı yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİİNDEKİ İLERLEMELERİ

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin ise savunma sanayi projelerinin artışına dikkat çekerek, dışa bağımlılığın yüzde 80'lerden yüzde 20'lere düştüğünü belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.