Prof. Dr. Celal Şengör uyardı! 100 bin kişi hayatını kaybedebilir

Prof. Dr. Celal Şengör uyardı! 100 bin kişi hayatını kaybedebilir
Ünlü jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, Marmara Bölgesi’nde yaşayanlara uyarıda bulundu. Beklenen büyük depremle 100 bin kişi hayatını kaybedebilir...

Ünlü jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, CNN International'a verdiği röportajda, İstanbul için beklenen büyük deprem hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şengör, 20 yıl içinde büyük bir depremin olma olasılığının çok yüksek olduğunu belirterek, İstanbul'un durumunun hiç parlak görünmediğini ifade etti. 

"DEPREM BU KADAR YAKIN" 

Prof. Dr. Celal Şengör, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın İstanbul'un 20 kilometre yakınından ve Marmara Denizi'nden geçtiğini vurgulayarak, bu fay hattının şehrin kaderini belirleyeceğini söyledi. "İşte bu kadar yakın. Bu sadece bir olasılık ancak olasılık çok yüksek" diyen Şengör, tarih boyunca birçok yıkıcı depreme yol açan Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda 7.2 ile 7.8 arasında bir depremin olabileceğini belirtti. Ancak, depremin tam zamanını bilmenin imkansız olduğunu da sözlerine ekledi. 

KANDİLLİ RASATHANESİ'NİN ARAŞTIRMALARI 

CNN'in haberinde, Kandilli Rasathanesi'nin araştırmalarına da yer verildi. Bu araştırmalara göre, İstanbul'da gece saatlerinde meydana gelebilecek bir depremde 14 binden fazla insanın hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor. Bazı uzmanlar ise bu rakamın daha da yüksek olabileceğini düşünüyor. 

ŞENGÖR'DEN KORKUTAN TAHMİNLER 

Prof. Dr. Celal Şengör, 7,5 büyüklüğündeki olası bir depremde 100 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini ifade ederek, depremin sadece yıkıcı etkisini değil, sonrasında yaşanacak olan yağma, yangın ve salgın hastalıkları da göz önünde bulundurmak gerektiğini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.