Serin havalar kısa sürdü! Uzman isim duyurdu: Sıcaklıklar 5 derece artacak

Serin havalar kısa sürdü! Uzman isim duyurdu: Sıcaklıklar 5 derece artacak
Son günlerde serin havaların etkisine giren ülkemizde serinliğin etkisi kısa sürdü. Uzman isim önümüzdeki günlerde hava durumunda yaşanacakları anlattı. Sıcaklıklar 5 derece birden atacak...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yarından itibaren yurt genelinde sıcaklıkların artacağını duyurdu. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları 3 ila 5 derece artarak hafta sonuna kadar normale dönecek.

KUZEY VE DOĞU BÖLGELERDE SAĞANAK UYARISI

Bugün kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olan sağanak yağışların Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak, Trabzon, Sinop ve Rize'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ancak yarından itibaren bu yağışlar azalacak ve yalnızca Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında etkisini göstermeye devam edecek.

SICAKLIKLAR HAFTA SONUNA DOĞRU ARTACAK

Özdemirci, ülkenin iç ve doğu kesimlerinde halen mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların yarından itibaren artacağını belirterek, "Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin altında olan sıcaklıklar, yarından itibaren 3 ila 5 derece artacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Hafta sonuna doğru özellikle iç ve batı kesimlerinde sıcaklıklar yeniden artacak ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak." dedi.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE HAVA DURUMU

İstanbul’da önümüzdeki üç gün boyunca sabah saatlerinde puslu ve parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. Sıcaklıklar ise 27-28 derece civarında seyredecek.

Ankara’da parçalı bulutlu hava etkisini gösterecek, sıcaklıkların ise 23-27 derece arasında değişmesi bekleniyor.

İzmir'de ise önümüzdeki üç gün boyunca az bulutlu bir hava görülecek ve sıcaklıklar 28-29 derece civarında seyredecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.