Sessizliğiniz kahredici: Yetkililer kulak vermeli!

Sessizliğiniz kahredici: Yetkililer kulak vermeli!
Kırım Tatarlarının ve Çerkeslerin sürgün yıldönümlerinde Rus Kızıl Ordusu Korosu konserleri düzenlenmesine tepkiler artıyor.

Kırım ve Çerkeslerin bir asırlık sürgün acısının canlandığı günlerde Kızıl Ordu korosunun Bursa ve Antalya'da vereceği konserin iptal edilmesi için imza kampanyası başlatıldı ancak STK'lar konser günü için seçilen tarihi 'provokasyon'olarak nitelendirdi.

BU SAYGISIZLIĞA SON VERİN

Kamu vicdanında gün be gün artan tepkilere bakanlıklar ve belediyeler kulak kabartmazken bazı siyasilerden tepkiler yükseldi. İYİ Partili Buğra Kavuncu ''Vicdanları yaralayan yanlış düzeltilmeli'' derken DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu ''Yaşanan acılara saygısızlık, buna son verilmeli'' ifadesini kullandı. Zafer Partili Lütfü Şahsuvaroğlu ise ''Kızıl Ordu haddini aştı'' tepkisini gösterdi.

BAKANLIĞIN İLGİSİ YOK

Yaşanan acılara tepkiler yükselirken konuya ilişkin Kültür Bakanlığı'ndan bir yetkili ''yetkili biz değil, belediyeler'' diyerek topu taca attı. Bursa ve Antalya'daki salonların bizimle ilgisi yok diyen bakanlık yetkilisi, bu tarz konserlerde firmaların bakanlıktan izin alması gerekmiyor'' ifadesini kullandı.

DERNEKLER DE TEPKİLİ

Söz konusu skandala ilişkin derneklerden de tepki geldi.
Kırım ve Tatar dernekleri konser tarihi seçimi için 'kasıtlı' vurgusu yaparken 'Bu felaket gününde konser bir aşağılama girişimidir, yetkililerden bu saygısızlığa son vermesini istiyoruz'' açıklamasını yaptı.

KARAR'dan Merve Şişman'ın haberine göre son derece hassasiyet barındıran bu konuda herhangi bir adım atılmaması eleştirileri beraberinde getirirdi. Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda konserin 'kamu güvenliği, toplum sağlığı bahaneleriyle iptal edilmesi ise tekrar gündeme taşındı.

ŞEREF MESELESİ 

Kırım Tatarları Milli Lideri Mustafa Abdülmecid Kırımoğlu konuya ilişkin açıklama yaptı. Kırımoğlu, ''Bizler acının yıl dönümünde yas tutarken Kızıl Ordu Korusu bakiyesi söz konusu koronun konser vermesi kabul edilemez. Bu bir saygısızlık, şeref meselesi'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.