Sigara yaktıracak zamlar yolda! Sigara fiyatları yine yükseliyor

Sigara yaktıracak zamlar yolda! Sigara fiyatları yine yükseliyor
Sigara fiyatlarına peş peşe gelen zamların arkası kesilmiyor. Bu kez sigara fiyatları uçacak! Sigara yaktıracak zamlar yolda...

Sigara fiyatlarına ÖTV zammı gündemde! Temmuz ayının yaklaşmasıyla beraber sigara ve alkollü ürünlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı bekleniyor. Kanun gereği her altı ayda bir ocak ve temmuz aylarında ÜFE oranında artırılan ÖTV, bu sefer de sigara fiyatlarını önemli ölçüde yukarı çekecek. 

SİGARA FİYATLARINDA EN AZ %20 ARTIŞ BEKLENİYOR 

Habertürk'ün haberine göre, yılın ilk yarısında üretici fiyat endeksi (ÜFE) yüzde 17.87 olarak gerçekleşti. Bu durum, sigara ve alkolde ÖTV'nin en az yüzde 20 oranında artacağını gösteriyor. Bu artışla birlikte paket başına asgari maktu vergi tutarı 34,2 liraya, maktu vergi ise 5,8 liraya yükselecek. 

EN UCUZ SİGARA 66 LİRAYA ÇIKABİLİR 

Mevcut durumda en düşük sigara fiyatı 56 lira seviyesinde. ÖTV zammı ve maktu vergi artışları direkt yansıtılırsa, en ucuz sigaranın fiyatı 66 liraya kadar yükselebilir. 

Ancak, Cumhurbaşkanı'nın uygulama dönemlerini gün veya ay olarak belirleme yetkisi olduğu da unutulmamalıdır. Bu nedenle, sigara fiyatlarındaki kesin artış oranı ve en düşük sigara fiyatının ne kadar olacağı son dakika gelişmelerine göre değişebilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.