Sıra Samsun’da! 153 restoranda 3 çeşit yemeğin fiyatı yüz güldürdü

Sıra Samsun’da! 153 restoranda 3 çeşit yemeğin fiyatı yüz güldürdü
Ucuz yemek arayışındaki halkın imdadına belediye yetişti. Sıra Samsun’da! Samsunlular ucuza karın doyuracak. 153 restoranda 3 çeşit yemeğin fiyatı yüz güldürdü...

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen 153 Restoran'da üç çeşit yemek, ekmek ve su 70 TL’ye indirildi. İndirim sonrasında restoran önünde uzun kuyruklar oluştu. Belediye Başkanı Halit Doğan, "Bu tip yerlerin sayısını esnafımıza zarar vermeyen lokasyonlarda arttırmayı hedefliyoruz" dedi. 

FAHİŞ FİYATLARA KARŞI ALTERNATİF 

Son dönemde restoranlardaki fahiş fiyatlar gündemdeyken, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı indirim dikkat çekti. Üç çeşit yemek, ekmek ve suyu 70 TL’den sunan 153 Restoran, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yemekleri ayrı ayrı almak isteyenler için ana yemek 40 TL, çorba 20 TL’den satılıyor. 

Başkan Halit Doğan, “Samsunluların ucuza, kaliteli yemek yemesi için böyle bir hizmeti başlattık. 153 Çağrı Merkezi ve ilçe garajının olduğu yerde 153 Restoranımız var. Bu restoran da insan sirkülasyonunun çok olduğu bir yerde bulunuyor. Hastaneye veya başka bir yere giden vatandaşlar orada mutlaka araç değiştirmek durumunda kalıyor. Biz de ucuza, kaliteli yemeği insanların hizmetine sunmak adına esnafın işlerine de zarar vermeden bir hizmet oluşturalım arzu ettik. Esnaf lokasyonuna uzak olduğundan onların işlerine de olumsuz yansımayacağını düşündük. Hemşehrilerimizin yoğun bir teveccühü oluştu. Hem şoför hem de o bölgedeki insanlar oldukça ilgi gösteriyor. Vatandaşlarımızın mutlu olmasından biz de mutlu oluyoruz. İnşallah böyle işletmelerin sayısını esnafımıza zarar vermeyen lokasyonlarda arttırmayı hedefliyoruz” dedi. 

153 RESTORAN FİYAT LİSTESİ 

Restoranda tabldot şeklinde dört çeşit ana yemek, pilav, çorba, su ve ekmek 70 TL’den sunulurken, ana yemekler arasında tas kebabı, İzmir köfte, karnıyarık, sebzeli köfte, fırın tavuk, mantarlı tavuk sote, patates oturtma, tavuk haşlama, sebzeli tavuk, taze fasulye, biber dolması ve kuru fasulye yer alıyor ve 40 TL’den satılıyor. Pilav çeşitleri 20 TL, çoban ve mevsim salatası 15 TL, mercimek, ezo ve yayla çorbası ise 20 TL’den satılıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.