Slovakya Başbakanı Fico'nun durumuyla ilgili yeni gelişme

Slovakya Başbakanı Fico'nun durumuyla ilgili yeni gelişme
Slovakya'da silahlı saldırıda ağır yaralanan Başbakan Robert Fico’nun sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Robert Kaliniak, 15 Mayıs’taki suikast girişimi sonucu yaralanan Fico’nun sağlık durumunun iyiye doğru gittiğini bildirdi.

Başbakan Fico'nun sağlık durumu hakkında yapılan son açıklamalarda, yaşadığı suikast girişimine rağmen iyileşme belirtileri gözleniyor. Fico'nun bilinci açık ve durumu istikrarlı olsa da yoğun tıbbi bakıma ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor. Başbakan Yardımcısı Kaliniak, Fico'nun hayati tehlikesinin artık geride kaldığını ve olumlu tahminlerin daha yakın olduğunu vurguladı.

Sputnik'in haberine göre, "Fico’nun hayatına ilişkin endişeler geride kaldı” diyen Başbakan Yardımcısı, Slovak Başbakanın sağlık durumuyla ilgili olumlu tahminlerin artık ‘bir adım daha yakın’ olduğuna değindiği konuşmasında, Fico'nun yakın gelecekte başka hastanelere naklinin planlanmadığını da ekledi.

İKİNCİ KEZ AMELİYAT OLMUŞTU

Fico, ilk ameliyatının ardından 17 Mayıs’ta ikinci kez ameliyat edildi. Roosevelt Hastanesi Müdürü Miriam Lapunikova, bu ikinci ameliyatla silahlı yaralanma sonucu yaralı bölgede kalan ölü hücre ve dokuların temizlendiğini belirtti. 

Lapunikova operasyon sonrasında, "Bilinci açık, durumu istikrarlı ama hala yoğun bakımda tutuluyor. Durumu son derece ciddi" açıklamasında bulunmuştu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.