Sokak köpeklerinin uyutulmasında 'geri adım' sinyali: Gerek kalmayabilir

Sokak köpeklerinin uyutulmasında 'geri adım' sinyali: Gerek kalmayabilir
Türkiye'de son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili ortaya atılan 'uyutma' önerisine dair tartışmalar sürerken iktidar partisinden geri adım olarak değerlendirilebilecek bir çıkış geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Belediyelerin ve hayvanseverlerin yasanın kendilerine yüklediği görevleri en güzel şekilde yerine getirerek sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Eğer bunu başarabilirsek bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz'' dedi.

Türkiye'de son yıllarda artan köpek popülasyonuyla ilgili 'uyutma' teklifini meclise taşıyan iktidar partisinden 'geri adım' olarak değerlendirilebilecek bir çıkış geldi.

''MUTABAKAT SAĞLANIRSA BUNA GEREK KALMAZ''

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısı'nda sokak hayvanlarının uyutulmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

''Biz istiyoruz ki, barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin. Özellikle hayvanseverlerimizin bu süreçte barınaklardaki köpekleri sahiplenme suretiyle daha fazla sorumluluk alacaklarına inanıyoruz. Aynı şekilde belediyelerin yasanın kendilerine yüklediği görevleri en güzel şekilde yerine getirerek sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Eğer bunu başarabilirsek bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz.''

Yeni Projejdn

BAKIMEVLERİ KURULACAK

Toplumun çok büyük bir kesimi, bu meselenin bir an önce çözülmesini, sokakların başta çocuklarımız olmak üzere herkes için güvenli hale gelmesini istemektedir. Bu talebe, bu çağrıya hatta bu çığlığa kayıtsız kalmamız düşünülemez.

Hazırlıkları devam eden kanun teklifi ile köpek bakım evi olmayan yerlerde hemen bakımevi kurulacak. Sahipsiz hayvanlar bu bakımevlerinde tutulacak.

SİYASİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Toplumun bazı kesimlerinin tepkisine yol açan 'uyutma' teklifine siyasilerden de tepkiler gelmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ''Türkiye'de sokak köpeği sorunu var ama çare uyutma değil'' derken Yeniden Refah Partisi Lideri Dr. Fatih Erbakan, ''Cenab-ı Allah'ın verdiği canı ancak Cenab-ı Allah alır'' çıkışında bulunmuştu.

ERBAKAN'IN ARACINA 'KÖPEK' GÖNDERMESİ

Sokak köpekleri ile ilgili algı çalışmaları yürüten bazı çevrelerin, YRP Lideri Dr. Fatih Erbakan'ın makam aracıyla kaza atlattığı yolda önüne aniden çıkan köpek üzerinden gönderme yapması akıllara durgunluk verdi.

İktidara yakın bir televizyon kanalı, sokak köpeği popülasyonunu çözemeyen iktidar partisine çağrıda bulunmak yerine oyunculuğa soyunarak Erbakan'ın daha önce meseleyle ilgili takındığı tavrı eleştirmeye çalışması dikkatlerden kaçmadı. 

Öte yandan sokak köpekleri ile ilgili hayvanları koruma tasarısı'nda yapılacak değişiklik meclis'e geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.