Soma'daki maden şehitleri 10. yılında anılıyor

Soma'daki maden şehitleri 10. yılında anılıyor
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi, olayın 10. yılında dualarla anılıyor. Şehit aileleri ve sendikalar faciada hayatını kaybeden işçilerin kabrini ziyaret etti, eller 301 şehit madenci için semaya kalktı.

"Cumhuriyet tarihinin en büyük maden kazası" olarak kayıtlara geçen Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi dualarla anılıyor.

Unutulmaz facianın 10. yılında şehit madencilerin yakınları, sabah saatlerinde Soma Madenci Şehitliği'ne gelerek kabirlerin başından Kur'an-ı Kerim okudu. Acıları ilk günkü gibi taze olan aileler dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİT ANNELERİ ACILI

Şehit madenci Şaban İlçi'nin annesi Ayşe İlçi, 10 yıldır acılarının dinmediğini belirterek, "Sorumlular dışarda elini kolunu sallayarak geziyor. Biz açı çekiyoruz, bizim çocuklarımız ise kara toprakta çürüyor. Başka çaremiz yok, yapacak bir şey yok." dedi.

SENDİKALARDAN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

301 madencinin bulunduğu şehitliği sendikalar da unutmadı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası ve Türk-İş temsilcileri de işçilerin kabrini ziyaret etti, kabirlere karanfil bıraktı ve dualar etti. 

Öte yandan Somalı madenciler, ilçede gün boyunca çeşitli programlarda anılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.