Son 19 yılın en büyük Güneş patlaması: NASA o fotoğrafları paylaştı

Son 19 yılın en büyük Güneş patlaması: NASA o fotoğrafları paylaştı
10 Mayıs Cuma günü Güneş'te büyük bir patlama yaşandı. Elektrik kesintileri ve teknolojik aksaklıklara neden olan Güneş patlaması nedeniyle pek çok ülkede Kuzey Işıkları görüldü.

Dünya, Güneş patlamasıyla sarsıldı. Dün meydana gelen patlama bir numaralı gündem oldu. Olağanüstü şiddetteki bir jeomanyetik fırtınayla sonuçlanan bu patlama nedeniyle Kuzey Işıkları pek çok ülkeden görüldü. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ise konuya ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Güneş yüzeyindeki patlamalardan dolayı 2005'ten bu yana ilk kez bu şiddette "Jeomanyetik Fırtına" yaşandığı ifade edildi.

Yvcv Ceni Proje

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin (NOAA) X sosyal medya hesabından Güneş patlamasına dair paylaştığı fotoğrafı şöyle:

GÜNEŞ PATLAMASI NEDİR?

Güneş lekelerinin yakınında dolanan manyetik alan çizgileri, kesişir ve yeniden düzenlenir. Böylece Güneş patlamaları adı verilen ani enerji patlamalarına neden olur. Patlamalar yüksek oranda radyasyonu uzaya saçar. Eğer patlamalar çok yoğun olursa, salınan radyasyon Dünya’da radyo iletişimini sekteye uğratabilir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.