Depremde 96 kişiye mezar olmuştu: Müteahhidine 62 kez müebbet

Depremde 96 kişiye mezar olmuştu: Müteahhidine 62 kez müebbet
Adana’da 6 Şubat depremlerinde yıkılması sonucu 96 kişinin öldüğü Aplargün Apartmanı’na dair açılan dava sonuçlandı. Binanın müteahhidi Hasan Alpargün 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Son dakika haberi... Adana’da 6 Şubat depremlerinde yıkılması sonucu 96 kişinin öldüğü Alpargün Apartmanı’na dair açılan dava bugün sonuçlandı. Binanın müteahhidi Hasan Alpargün hakkında 10 kez ağırlaştırılmış müebbet, 7 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, olası 7 kez müebbet, ayrı ayrı 45 kez müebbet, 34 kez ayrı ayrı 25 yıl ceza verdi.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanık Hasan Alpargün duruşmaya cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Müştekiler ve avukatlar ise salonda hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, Alpargün'ün suçlu bulunarak cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Suçlamaları kabul etmeyen Alpargün, savunmasında binayı 1975 Deprem Yönetmeliği'ne uygun inşa ettiğini, malzeme eksikliği bulunmadığını ve projenin kusursuz olduğunu iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

"Ben kanunlara uygun bir apartman inşa ettim. İnşaatta hiçbir eksik malzeme kullanmadım. 1975 Deprem Yönetmeliğine uygun olarak inşaat yaptım. Proje eksiksiz ve kusursuzdur. Binanın iskanını aldım. 1998 yılındaki Ceyhan depreminde binada hasar oluşmadı. Bina kendisini bu bakımdan ispatlamıştır. Benim sorumluluğum kalmamıştır. Binada büyük tadilatlar yapılmıştır. Taşıyıcılara ve kolanlara fiziki müdahaleler vardır. Depremin ivme kuvveti binayı yıkmıştır. Ben olaydan sonra polise kendim teslim oldum. Benim ciddi sağlık sorunlarım var. Kanser hastasıyım. Anjiyo oldum, 73 yaşındayım. Uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

62 KEZ MÜEBBET HAPİS

Müşteki avukatları ise sanığın "olası kastla öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığı 62 kez müebbet hapis cezasına çarptırırken, ayrıca 865 yıl hapis cezası verdi. Hasan Alpargün'ün tutukluluk halinin devamına karar verildi.

DEPREM GÜNÜ KKTC'YE GİTMİŞTİ

Hasan Alpargün'ün 6 Şubat depreminden hemen sonra KKTC'ye kaçtığı belirlenmiş, Lefkoşa Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olduktan sonra Türkiye'ye getirilip tutuklanmıştı. Alpargün'ün KKTC'ye 990 bin dolar, 890 bin avro ve 500 bin TL transfer etmeye çalıştığı iddia edilmişti.

Alpargün savcılık ifadesinde, ”Önceden planlanmış bir program çerçevesinde KKTC'ye gittim. Kaçmak gibi bir niyetim yoktu." demişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.