Sudan'da Sağanak ve Selden ölenlerin sayısı 205'e çıktı

Sudan'da Sağanak ve Selden ölenlerin sayısı 205'e çıktı
Sudan'da hazirandan bu yana etkili olan sağanaklar ve seller, 205 kişinin ölümüne neden oldu. Kolera salgını da yayılmaya devam ediyor.

Sudan Sağlık Bakanlığı, ülkede haziran ayından bu yana etkili olan sağanak yağışlar ve seller nedeniyle 205 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakanlığın verdiği bilgilere göre, bu doğal afetler sonucunda yaralı sayısı 886'ya ulaştı, ayrıca 26 binden fazla ev tamamen yıkılırken, 33 bin ev ise kısmen zarar gördü.

Sudan'daki sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 104'e yükseldi

Sudan'da yaşanan sel felaketi, kolera salgınının yayılmasına da yol açtı. Son verilere göre, salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 185'e yükselirken, toplam vaka sayısı ise 5 bin 692'ye çıktı. Sudanlı yetkililer, 12 Ağustos'ta kolerayı resmi olarak salgın ilan etmişti.

Sudan'da seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 132'ye çıktı - Son  Dakika Haberleri

Sudan'da temmuz ile ekim ayları arasındaki yoğun yağışlar ve taşkınlar her yıl ciddi can kayıplarına ve büyük maddi hasarlara neden oluyor. Savaşın sürdüğü ülkede, sağlık sistemi de bu süreçte etkili bir şekilde çalışamıyor, bu da salgın hastalıkların yayılmasını kolaylaştırarak insanların yaşamlarını daha da zorlaştırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.