Sürücüler için uyarı geldi! O tarihe kadar yenilemeyenler 5 bin lira fazla ödeyecek...

Sürücüler için uyarı geldi! O tarihe kadar yenilemeyenler 5 bin lira fazla ödeyecek...
Milyonlarca sürücüye kritik uyarı yapıldı. Yenilemeyenler 5 bin lira daha fazla ödeyecek. Başvuru yapmayanların sayısı 7 milyonu aştı. İşte tüm detaylar...

Ehliyet sahiplerine hayat kurtaran uyarı geldi. O tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenler 5 bin lira fazladan ödeme yapacak. Başvuru yapmayanların sayısı 7 milyonun üzerinde olurken, yeni bir başvuru çağrısı yapıldı. İşte son tarih...

SÜREÇ UZATILDI

Milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiren karara sayılı gün kaldı. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren geçici 10'uncu maddesi kapsamında sürücü belgeleri değiştirme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanması kararlaştırılmıştı. Kararlaştırlan tarihte etkili olan Covid-19 pandemisi nedeniyle, süreç uzatıldı. 

2 Milyon Kimlik Belgesinde Parmak Izi Yerli Sistemle Tanimlandi B Rhc

O TARİHE KADAR YAPMAYANLAR FAZLA ÖDEYECEK

Sürücü belgelerini değiştirme işleminin son tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlenirken, pandemi nedeniyle 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı. Sürücü belgesini değiştirmek adında 25 milyon 894 bin 321 vatandaş başvuruda bulundu. Başvurmayan sürücü sayısı ise 7 milyon 159 bin 176 olarak belirlendi.

Sürücü belgelerini belirtilen tarihe kadar yenilemeyen vatandaşlar 5 bin liranın üzerinde ek bir ücret daha ödeyecek. Eski tip sürücü belgesini güncellemek için 13 lira değerli kağıt ve 2 lira vakıf payı ile toplamda 15 TL ödemeniz yeterli oluyor. Yeni dönem 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren başlayacak. 

1 Ocak 2025 tarihinden itibaren sürücü belgesini yenilemek isteyenler 5 bin liranın üzerinde ödeme yapacak. İndirimsiz bir şekilde değerli kağıt bedeli ve vakıf payı bedeli ödemek zorunda kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.