Tartışmalı hayvan hakları tasarısı: 'Uyutma' gündemde

Tartışmalı hayvan hakları tasarısı: 'Uyutma' gündemde
AK Parti’nin hazırladığı ve kamuoyunda tartışmalara sebep olan hayvan hakları yasa teklifi konuşuluyor. Son yıllarda artan köpek popülasyonuna karşı iktidar partisinin sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören kanun teklifi, çeşitli çevreler tarafından tartışılıyor. Bu kapsamda Change.org'da imza kampanyası başlatıldı. İşte detaylar...

AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunmaya hazırlandığı, 30 gün içinde sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin uyutulmasına yönelik kanun teklifi, tartışmaları beraberinde getirdi.

'Artan köpek popülasyonu'na çözüm olarak iktidar partisinin meclis'e sunmaya hazırladığı teklife karşı, Change.org platformunda imza kampanyası başlatıldı.

EVCİL HAYVAN SATIŞI YASAKLANSIN

Kampanyayı başlatan ve kendilerini hayvansever olarak duyuran çevreler, yaptıkları açıklamada, "Kısırlaştırma yapmayan belediyelerin suçunu masum hayvanlar ödememeli! Doğru düzgün kısırlaştırma yapılmıyorken, satış için hayvanlar üretilmeye devam ediyorken, bu kanun teklifi hem çözüm olmayacak hem de hepimizin omuzlarında büyük bir vebal olacak." sözlerini sarf etti. Ayrıca, yetkililere acil kısırlaştırma seferberliği başlatılması ve evcil hayvan satışının yasaklanması çağrısında bulunuldu.

Meclis'e sunulması beklenen kanun teklifine kampanyayı başlatanlar, yetkililere daha insancıl ve sürdürülebilir çözümler üretmeleri konusunda çağrıda bulundular.

SEÇENEKLER ÜRETİLMELİ

Kampanyayı yürütenler, sokak hayvanları sorununun çözümü için alternatif önerilerde de bulundular. Bu seçenekler arasında, acil bir kısırlaştırma seferberliği başlatılması, evcil hayvan satışının yasaklanması ve belediyelerin kısırlaştırma çalışmalarını artırması da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.