Tatil bitti okullar açıldı: 20 milyon öğrencinin ilk ders zili bugün çalıyor

Tatil bitti okullar açıldı: 20 milyon öğrencinin ilk ders zili bugün çalıyor
Yaklaşık 3 ay süren yaz tatilinin ardından öğrenciler, sınıflarına geri döndü. Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 binden fazla öğretmen için ders zili çalacak. Öğrenciler, 2 aylık maratonun ardından, 8 Kasım'da birinci dönem ara tatiline çıkacak.

Yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 binden fazla öğretmen için ders zili saat 10’da çalacak. Öğrenciler, yoğun geçecek 2 ayın ardından 8 Kasım’da birinci dönem ara tatiline çıkacak.

İLK DERS: ÇANAKKALE'DEN GAZZE'YE BAĞIMSIZLIK VE VATAN SEVGİSİ

2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk dersi, bu yıla özel olarak "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" başlığıyla işlenecek. Bu ders, tüm temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde okutulacak.

YENİ MÜFREDAT İLK KEZ HAYATA GEÇİYOR

Bu yıl, eğitimde yeni bir dönem başlıyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan sadeleştirilmiş müfredat, anasınıfı, 1., 5. ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak. Müfredat, yüzde 35 oranında sadeleştirilirken, ders kitapları beceri örgüsü temeline göre yeniden düzenlendi.

ARA TATİL TAKVİMİ BELLİ OLDU

Öğrenciler, 11-15 Kasım 2024 tarihlerinde birinci dönem ara tatiline çıkacak. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025’te başlayacak ve 31 Ocak 2025’te sona erecek. İkinci dönem, 3 Şubat 2025’te başlayacak ve 20 Haziran’da tamamlanacak. İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart ile 4 Nisan arasında yapılacak.

VELİLER İÇİN "VELİVİZYON" PLATFORMU DEVREDE

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl okul-aile iş birliğini güçlendirmek amacıyla "Velivizyon" platformunu hayata geçirdi. Ayrıca, ilkokul ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şube ve öğretmenleri e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirlendi.

Geçen yıl başlatılan ortak sınav uygulaması, bu yıl daha geniş kapsamda uygulanacak. Bu yenilikler, eğitim-öğretim sürecine dinamizm katmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.