TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Zulme karşı mazlum halkların yanındayız"

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Zulme karşı mazlum halkların yanındayız"
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 21 Eylül Dünya Barış Günü'nde yaptığı açıklamada, zulme karşı mücadele eden mazlum halkların yanında olduklarını vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından önemli bir mesaj paylaştı. Barışın, insanlığın en büyük ideali ve her bireyin temel hakkı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, mazlum halkların yanında olduklarını bir kez daha ilan etti.

MAZLUM HALKLARIN MÜCADELESİ

Kurtulmuş, mesajında "Başta Filistin olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde zulme karşı mücadele eden mazlum halkların yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, küresel barışa ulaşma hedefinin yalnızca diplomatik değil, aynı zamanda insani bir zorunluluk olduğunu belirtti.

"BARIŞ VE ESENLİK DOLU GÜNLER DİLİYORUM"

İşgal ve silahların gölgesinde yaşamaya mahkum edilen toplumların onurlu bir yaşamı hak ettiğini belirten Kurtulmuş, dünya vicdanının sesini dinlemesi gerektiğini vurguladı. "Çatışmalarda, savaşlarda ve katliamlarda akan kanı durdurmak için tüm insanlığın barış ve adaletin tesis edilmesi için el ele vermesi gerektiğini hatırlatıyor, barış ve esenlik dolu günler diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.